Antikmässan i backspegeln

Av alla rapporter att döma så verkar det som att jag är sist på bollen med att rapportera från Antikmässan. Kanske för att tiden inte räcker till, men kanske också på grund av alla otroliga intryck.
Jag får redan nu be om ursäkt för att jag var så otroligt dåliga på att komma ihåg vilka montrar jag tog vilka foton i. Skamligt, men jag kan bara beklaga. Intrycken! Alla dessa intryck.
Jag missade onsdagens mingel och åkte dit på torsdageftermiddag/kvällen. Väldigt lugnt, hade förväntat mig mycket mer folk, mer liv.
Nordlings Antik var den första montern jag stannade till vid. Jag skulle verkligen hata att ha den där lila väggen hemma, men här gjorde det sig bra bakom den skapligt dyra tavlan av Olle Baertling. Om jag minns rätt gick den loss på dryga miljonen.

20140213_153357

Leva Antikt o Modernt var den monter jag fastnade främst för. De hade en blandning av allt och lite till. Till exempel hade de denna Laminofåtölj omklädd i persianpäls. Superhäftigt! Viola Gråstenpläden gör sig ju mer än lovligt bra där över armstödet.

20140213_155632

Leva Antikt o Modernt hade även ett Stig Lindbergbord med emaljerad bordsskiva som jag blev så av tagen av att kunna röra vid att jag glömde att fotografera det. Gåshuden. Gåshuden!

På fredagen var jag ganska sjuk och borde egentligen varken ha gått till jobbet eller på mässan, men jag gav mig på dem båda. Jobbade till elva och åkte sedan mot Älvsjö. Och då var det desto mer folk! Rörigt, stimmigt och ganska härligt.

När det var dags för bloggträff fick jag riktigt dåliga instruktioner av värdarna och hamnade i helt fel ände av mässan, där stötte jag ihop med Erik som driver bloggen Fåglarna. Roligt att göra nya bekantskaper. När vi kom till bloggträffen möttes vi av ett fullt rum. Ingen hade nog riktigt räknat med att det skulle komma så mycket folk. Roligt att få ansikten till en massa bloggare och namn.
Jag träffade Maria som driver Gilas grotta. Retrolux-Anna hade med sig en kvadratflaska till mig. Jag hade ett trevligt samtal med tjejen som driver affären Magasin Mix i Vilhelmina. Mitt namnminne är tyvärr uselt, så jag minns inte hennes namn. Men det var trevligt och om jag någonsin tar mig norröver så lovar jag ett besök!

Jag var ju som sagt ganska sjuk så jag gjorde inte så mycket väsen av mig och ansträngde mig inte jättemycket att prata med alla trevliga människor. Men det var ändå roligt att se er alla!20140213_161836

De här stolarna stod mitt i mässan där det hade gjorts i ordning ”rum” med föremål från olika montrar. Dessa kom från Drakens Antik och jag hade verkligen inte tackat nej till dem. Puh!

Annons

4 reaktioner på ”Antikmässan i backspegeln

    • Tack.Väldigt mycket sömn gjorde susen.
      Montern till Drakens antik har jag inget minne av alls. Men stolarna var superfina.

  1. Hej, en fråga såhär nästan ett år efter mässan men kommer du ihåg vad Stig Lindberg-bordet kostade?

    Med vänlig hälsning, Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s