Bloggutmaning; lampor

Hur många lampor kan en människa ha?
Ja, om du frågor min mamma så skulle hon svara; inte för många.

Jag är inne i en period då jag mest letar lampskärmar på loppisar. Dock med riktigt dåligt resultat.

Den här skärmen är mitt bästa skärmfynd. Perfekt på alla sätt. Lampfoten är loppad den också, tillsammans med en lampskärm som genast lämnades tillbaka till samma ställe. En förskräckligt gulbeige historia som jag gör mitt bästa för att utplåna minnet av.

Den står vid soffan i vardagsrummet.
I vardagsrummet återfinns även den här skönheten som jag fått av min mamma i julklapp för länge sen. Helt i glas och ger ett perfekt sken på kvällarna.

I andra vardagsrumsfönstret återfinns den här. Där lampan och skärmen faktiskt är inköpta tillsammans. Det känns som om det händer en gång på hundra. Jag har en nästan exakt likadan lampfot som är hälften så hög, men där saknas för närvarande skärm.

I sovrummet återfinns min två favoritlampor; båda tycks ingå under etiketten ”Älska eller hata”. Jag älskar dem så mycket att de utan tvekan skulle tillhöra de saker jag skulle rädda först vid en brand.
Taklampan, som inte, jag upprepar inte är gjord av Hans Agne Jacobsson, köpte jag på Tradera för ganska länge sen. Det är en kärlek som aldrig går över. Jag är ganska säker på att mitt hem inte skulle vara detsamma utan den.

Och här kommer då den knasigaste av dem alla. Mitt 15 kronors fynd. Det står ”Italy” i botten. Jag höll på att gå miste om den. Sekunden efter att jag hade tagit upp den från hyllan på loppisen kom det fram en man och sa ”Den där skulle man allt bra gärna vilja ha”. Jag sa ja och höll väldigt hårt i den.

Sist men inte minst kan jag inte undanhålla er min mammas favoritlampa. Inköpt på auktion och tillsammans med en tyll- och spetsbeprydd skärm som täckte över den. Tur var väl det annars hade den nog blivit dyrare. Problemet med vilken skärm den borde ha löste jag snabbt som blixten när vi kom in på vår favoritloppis.
På någon annan lampa hade jag tyckt den här skärmen var ur trist, men här gör den sig verkligen.

Spana in andra bloggar och deras lampor; t ex Precis en sån som har en P O Strömlampa som jag inte skulle tacka nej till.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s